2015'te neler oldu?

Yıl sonuna doğru yaklaşırken her sene olduğu gibi bu sene de ''nereleri gezmişim, neler yapmışım, önümüzdeki sene nerelere gideyim'' derken buldum kendimi.

Bu sene güzel başlamışken, tüm planlarımı ileriye dönük tarihlere dağıtırken talihsiz bir kaza sonucu bazı hayallerimin ertelenişini izlemek kötü oldu. Fakat çabuk toparlamamla birlikte kendimi yine yollara atmam uzun sürmedi :)

Bu yıl, hazır vizem varken tüm havayolları kampanyalarından faydalanmaya çalıştım ve görmek istediğim yerlere bilet aldım. Gelin bakalım bu yıl neler yapmışım :)

ŞUBAT

Ağrı

Ben hep Doğubeyazıt'ta bulunan İshakpaşa Sarayı'nı karlar altında görmek istemişimdir. O yüzden THY'nin tek yön 50 TL olan kampanyasından faydalanarak Şubat'ta Ağrı'ya gittim. Karayolu ile de Doğubeyazıt'a ulaştım ve görülecekler listeme bir çizik attım :)




Doğubeyazıt yazım için;
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2015/02/dogubeyazttan-izlenimler.html

Roma

İtalya'yı çok severim. Her sene gidip bir kaç şehrini gezmeye çalışıyorum. Bu sene de durağım Roma idi. Beklentimin çok altında bulduğum bir şehir oldu ama İtalya sokaklarında olmak yine de güzeldi.



Roma yazım için;
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2015/03/roma-rehberi.html

MART

Kayseri

Kışın gezmek güzel. Bir yanda karlar altında Erciyes, bir yanda Kayseri mutfağı. 2 günlük kaçamak güzeldi.


Kayseri yazım için;
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2015/06/kayseri.html

NİSAN

İzmir


İzmir'i çok seviyorum ve her sene mutlaka bir kere de olsa giderim. Ahbap, eş, dost oldukça fazla. İzmir'in de gezilecek çok yeri varken niye yerimizde duralım:) Bu sene gezdiğim yerleri yazamadım ama geçmiş yıllarda gezdiğim yerleri yazdığım yazıları iliştireyim şöyle.

İzmir yazılarım için;
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2014/07/efes-antik-kenti.html
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2014/06/sirince.html
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2012/06/aklm-urlada-kald.html
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2012/06/alacatnn-ardndan.html

MAYIS

Çek Cumhuriyeti

Orta Avrupa'nın en güzel şehri olan Prag'ı en güzel mevsiminde gezdim, parklarında, bahçelerinde bol bol oturup, müzik dinledim. Kafamın estiği yere gittim, istediğim saatte çıktım fotoğraf çektim. Benim için çok güzel bir seyahatti.



Prag yazım için;
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2015/06/masallar-sehri-prag.html


Kıyıköy

İstanbul'a yakın yerleri gezmeye devam diyerek Kırklareli'ne bağlı olan bu ufak sahil kasabasına gitmek güzeldi.



Bodrum
İş vasıtasıyla Bodrum'a gitmiştim. TR'de en sevdiğim yer Gümüşlük'te olmak ise harikaydı.


Yıllar önce yazdığım Bodrum yazım için;
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2011/06/bodrum-gunleri.html

HAZİRAN

Denizli

Pamukkale yıllardır ''görülecekler'' listemde duruyordu. Kampanya'dan yararlanıp ucuza bilet almışken 2 günlük bir gezi yaptık arkadaşlarla. Şansımıza hava kötü olduğu için çok güzel fotoğraflar çekemedim. Güzel bir günbatımı izlemek için yolumu oralara tekrar düşüreceğim.


Gezi yazısını hala üşengeçlikten dolayı yazamadım :/

Trakya

Gezginin Ayak İzleri sağolsun onun önderliğinde bir grup gezgin olarak Trakya taraflarını güzelce gezdik. Edirne'yi de sayesinde görmüş oldum. Neden bu zamana kadar gitmemişsem :/



Trakya yazım için;
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2015/07/trakya-gezisi.html

TEMMUZ

Loreley

Beni bilen bilir. Sıkı bir rock/metal bunun yanında dünya müziği dinleyicisiyimdir. Yıllardır yurtdışında olan festivallere katılan, TR'ye uğramamış bir çok müzisyeni canlı izlemek istiyordum. 1970'lerde popüler olan ve efsane albümler yapmış olan Camel'ı izlemek için kalktım Almanya'ya festivale gittim. Konserin bulunduğu alan da UNESCO tarafından koruma altına alınan bir vadi olunca 2 gün de oraları gezeyim dedim.


Loreley yazım için;
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2015/08/bir-hayalin-pesinde-loreley-hatras.html

AĞUSTOS

Gürcistan'ın Kafkasya bölgesini ne güzel gezecektim fakat kaza nedeni ile nasip olmadı.

EYLÜL

1 yıldır hazırlandığım İskandinavya rotası da iptal olan seyahatlerden. Hayallerimi 2016'ya erteledim şimdilik.

EKİM

Lizbon'a gerçekten çok uyguna bilet bulmuştum ve benim hayallerimi süsleyen şehirlerden birisidir. Maalesef iyileşme sürecim biraz sürdüğü için bu da iptal olan gezilerden oldu. Bir de Hatay gezimi iptal etmek durumunda kaldım.

KASIM

Yedigöller

Türkiye'de en sevdiğim hatta bayıldığım doğa alanıdır Yedigöller. Üçüncü defa oradaydım ama ben böyle bir kalabalık görmedimbu sefer :S Asfalt yapılan yol nedeni ile artık herkes rahatlıkla gidebiliyor. Önerim hafta içi bir gün gitmeniz.


Yedigöller yazım için;
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2015/11/yedigollerde-nerede-kalnr.html
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2014/11/yedigoller-bolu.html


Viyana
Madem bu kadar seyahat iptal oldu, biriktirdiğim paralar elimde kaldı. Vizem de bitmeden ve de iyileşmişken şöyle bir yerlere gideyim dedim ve kendimi Viyana'da buldum :) Az beklenti ile gittim, harika bir şehir ile karşılaştım.



Viyana yazım için;
http://gezmeninsonuyok.blogspot.com.tr/2015/12/viyana.html

ARALIK

Konya

Veee yılın bitişini Konya ile yaptım. Ya Konya ile ilgili çok ilginç bir kısmetsizliğim var. 3 kere gitme teşebbüsünde bulundum ve üçünde de sürekli seyahate engeller çıktı ve gidemedim. En son 2 hafta önce Pendik'ten treni 1 dk ile kaçırmam ile birlikte her şey iptal oldu. Azim ettim bir sonraki hafta gittim :D


Konya yazısını da haftaya umarım yazmış olacağım.


Bu sene yaşadıklarım, tecrübelerim, tanıştığım insanlar, yaşadığım taihsizlik bana çok şey öğretti. Farkındalıkları yakalamak güzel bir şey. Geleceğinde neler yapmak istediğini, nasıl bir hayat yaşamak istediğini kavrarsan hayat daha da güzel oluyor. O yüzden yaşadığımız her anın kıymetini bilmek lazım.

2016'da daha fazla yollarda olmak, farklı memleketlerde bulunmak, hayallerimizi gerçekleştirmek en önemlisi sağlıklı olmak dileği ile.


Sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim.

Yorumlar

  1. Gecmis olsun! Norvec maceranizi heyecanla bekliyordum o zaman seneye insallah! Saglikli ve seyahat dolu guzel bir yil dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selen. Artık seneye gidince yazarım kısmetse :)

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi

Saraybosna