Yedigöller'de nerede kalınır?

Bu aralar popüler doğa mekanlarından birisi Yedigöller. Hem sonbaharın eşsiz güzelliğini yaşamak hem de şehirden biraz kaçış için güzel bir alternatif. Bu sene itibari ile de Bolu'dan Yedigöllere giden yol asfaltlandığı için artık gitmemek için bir sebep yok.


Bizim gibi düşünen o kadar çok insan varmış ki  Milli Park girişinde gördüğümüz araç trafiği ile kalabalık bir haftasonu yaşayacağımızı anladık. Bu yazımda Yedigöller'i detaylıca anlatmayacağım ama neler değişmiş, kamp haricinde konaklama için nasıl bir alternatif var onları anlatacağım.


Bu benim Yedigöller'e üçüncü gidişimdi. Geçen sene günübirlik gitmiştim ve ne kadar kalabalık olduğunu hatırlıyorum. Bu sene kamp için de oldukça kalabalık bir kitle vardı fakat özellikle pazar günü havanın kötü olmasına  aldırış etmeyen günübirlikçi tayfa oldukça fazlaydı. Artık yolun asfaltlanması nedeni ile Bolu ve Ankara'dan gelen kitle oldukça fazla. Metrekareye düşen insan sayısı çok çok fazla idi.


Doğa'da vakit geçirmek istiyorsunuz ama kamp size göre değil. O zaman Yedigöller'de Bungolov kiralayabilirsiniz. Orman İşlerinden alınıp özelleştirilen Bungolovları Habitat Ormancılık adında bir şirketten kiralayabiliyorsunuz.  Bungolovlar hemen Milli park girişinde bulunuyor. İki tip bungolov kiralamak mümkün.

Birinci seçenek: İki katlı, alt katında mutfak&banyo&tuvalet&geniş bir salon&şömine olan, üst kat ise tek oda, 4 yatak. Dikkat! Isınma sadece şömine ile olacağı için sadece alt kat sıcak olabiliyor. Bize nemli odun verdikleri için odunları bir türlü yakamadık ve ısınana kadar da yatakta dört döndük.

İkinci Seçenek: Tek katlı, 2 oda 1 salon şeklinde olan, yine içinde tuvalet&mutfak, 4 yatak olan tür. Burada petek var ve ısınma ile ilgili pek sorun yok.

Her iki seçenekte de gecelik fiyat 200 TL. 4 kişi olarak kiraladığınızda gecelik fiyat gayet makul.


Biz şömine yakarız, keyif yaparız diye düşünmüştük ama donduğumuz bir gece geçirdik :( Ev içerisinde tüp, şohben, çok az da olsa kap kaçak mevcut. Su ısıtmak için çaydanlık var. Evler çok lüks değil. Hatta tadilat bile gerektiren bir çok yeri var. Siz yeme&içme anlamında tedarikli gidin ve yanınıza yine de plastik tabak, bardak, kaşık vs. alın. O buz gibi soğuk suda bulaşık yıkamak pek keyifli olmuyor :(


Evlere elektrik oldukça az veriliyor. Lambalar yanıp yanmamak arasında kararsız. Yanınızda el feneri mutlaka bulundurun.


Bungolov kiralayacağınız zaman size kaç numaralı bungolovu istediğinizi soruyorlar. 1 numaralıdan kaçının. Çünkü direk tur otobüslerinin başlangıç noktası burası ve yol geçen hanı gibi oluyor. Önerim daha sessiz bölgede olan 4 ve 7 numara arasındaki Bungolovlar.


Konaklama için iletişim bilgileri:
http://www.habitatormancilik.com
Tel: 0212 291 51 00
bilgi@habitatormancilik.com

Seneye yine gider miyim, bakalım :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi

Saraybosna