Uzungöl

Yıllardır Karadeniz'e gidiyorum ama Uzungöl'ü ilk defa gördüm, biliyor musunuz?

Nedense her gitmek istediğimiz zaman bir şeyler çıktı, zamanım olmadı. Bir kere Kış ayıydı. ''Gitseniz de aynı gün dönemezsiniz, yolda kalırsınız.'' dediler cesaret edemedik. Kısmet bu seferki Karadeniz gezisine imiş.



Klasik fotoğraflarını biliriz çevreden. Özellikle eski ve yeni halini fotoğraflarda karşılaştırınca muazzam bir turizm tecavüzü olduğunu fark edeceksiniz. Yıllar önce buraya gelen arkadaşlar ufak bir köy olduğunu ve bir adet derme çatma pansiyon olduğunu söylemişlerdi. Şu an ise elini salladığın zaman bir otele, pansiyona veya turistik bir restauranta çarpıyor. Ha bir de Arap turistlere tabi.



Uzungöl hakkında çok bir şey anlatmayacağım ama fotoğraflardan da anladığınız üzere biz turizmi beceremiyoruz. Tabi ki elimizdeki kaynakları kullanarak paraya dönüştüreceğiz, yerli ve yabancı turistin gelmesini sağlayacağız ama o yerin doğal güzelliğini bozarak değil. Şu an ki fotoğraflarda sanki göl yapay bir göl ve sonradan bu yerleşim yerine yapılmış gibi duruyor. Ayder bir, burası iki turizm adına katledilen yerler olmuş maalesef Karadeniz'de.



Uzungöl, Çaykara'ya bağlı. Trabzon'dan 2 saate yakın güzel bir yoldan geliyorsunuz. E turizme açılmış o kadar yol tabi ki olacak!



Biz gezdiğimizde hava oldukça kapalıydı. Yoğun sis ve çise şeklinde yağmur altında idi Uzungöl. Bir kaç güzel kare çıktı. Ha ne yapabilirsiniz buraya geldiğinizde onu da söyleyeyim. Gölün etrafında yürüyebilir, bisiklet kiralayarak da göl etrafında gezebilir veya yine göl etrafında bulunan restaurantlarda yemek yiyebilirsiniz. Uzungöl manzarasını ise tepelerden fotoğraflayabilirsiniz.


Arapların yoğun ilgisi, yatırımları bu bölgede olduğundan Arap turist de oldukça fazla Karadeniz'de. Geçen sene Ayder'de, bu sene de Uzungöl'de epey gördüm kendilerini. Ne diyeyim, gezsinler, yaşasınlar tabi ama doğayı katlederek ve bunlara izin verilerek olmamalı.



Tarihi Kiremitli Köprü, Uzungöl'e giderken yol üzerinde.



Yorumlar

  1. uzungöl hakkında en detaylı bilgiler için sayfamızı takip ediniz.

    YanıtlaSil
  2. güzel bir arşiv olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Saraybosna

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi