Ünye

Ordu şehir merkezine geçerken bu güzel ve şirin mi şirin ilçeden, Ünye'den geçmiştik. Gözüme inanılmaz güzel göründü ve 2 gün merkezde kalacağımıza bir gün Ünye'de kalalım dedim arkadaşıma. O da kabul etti. İlk gün Merkez konaklamasından sonra 3. gün nasılsa Samsun'a döneceğimiz için geze geze gidelim dedik ve planı Ünye'de kalacak şekilde yaptık.


Ünye gerçekten güzel korunmuş, düzenli, şirin bir Ordu şehri. Sahili ayrı güzel, şehir merkezi ayrı. Özellikle Kadılar yokuşundaki Osmanlı'dan kalan güzel evlerin mimarisi ile keşfedilmeyi bekliyor. Samsun'a yaklaşık 1 saatlik bir uzaklıkta. Vaktiniz varsa kesinlikle gezmenizi 1-2 saat vakit geçirmenizi tavsiye ederim.


Ünye Kalesi
Biz Kaleye çıkmadık açıkçası.Nasılsa manzarayı Çakırtepe'den göreceğimiz için bir daha Kale'ye çıkmadık.




Çakırtepe

Nasıl Ordu Merkez'de Boztepe varsa, Ünye'de de manzaraya hakim konumda olan Çakırtepe var. Buraya yürüyerek çıkılacağı gibi, çarşıdan kalkan minibüslerle de ulaşmak mümkün. Yürürseniz sanırım yarım saati bulur çıkmak çünkü yokuş çıkacaksınız. Minibüs ile ise 10 dk. Burada büyükçe bir çay bahçesi var.Manzaraya karşı dilerseniz pide, Ordu'ya has yöresel yemekler yiyin veya güzel bir kahve için.

Kadılar Yokuşu



Hemen çarşıda, yukarıya doğru ufak bir yokuşta konumlanan Osmanlı'dan kalan ve çoğu ayakta olan güzel mimariye sahip konaklar var bu yokuşta. Osmanlı döneminde burada çok ünlü hakimler yetiştiği ve burada yaşadıkları için bu isim verilmiş. Hala ev olarak kullanılanlar olduğu gibi, kaderine terkedilen yapılar da oldukça fazla.


Hamamlar

Hemen Çarşı'da göreceksiniz. Gezmek isterseniz giriş ücretsiz. Karşısında da zaten Kent Müzesi bulunmakta. Bu ikisini ben gezmedim.

Anıt Ağaçlar

En büyüğü çarşının girişinde. Yıllara meydan okuyan bir çok Çınar Ağacı görmeniz mümkün.

Asarkaya Milli Parkı

İşte buraya çok gitmek istedim ama minibüs gibi toplu taşıma araçları olmadığı, takside bir hayli tutacağı için buraya gidemedik. Normalde minibüsler bir yere kadar götürüp, sonrasında sizin biraz yokuş tırmanmanız gerekiyormuş. Bizim vaktimiz olmadığı için bu planı erteledik. Olur da bir gün yolum oralara düşerse gitmek istiyorum.


Sahil

Çok düzenli ve güzel sahili var. Belediye tarafından yel değirmenleri görünümünde kulübeler yapılmış. Uygulanan peyzajı gerçekten çok beğendim.


Nerede kaldık derseniz, Ünye'de booking.com'dan bakarken bir Konak bulmuştum. Sebile Hanım Konağı adında eski bir konak restore edilerek butik otel konseptinde işletilmeye başlanmış Ordu'lu bir aile tarafından. Güzel hizmeti, güler yüzlü personeli ve sahipleri var.Bizimle de çok ilgilendiler sağolsunlar. Çok enfes bir kahvaltı yaparak Ünye'den güzel hatıralarla ayrıldık. Kişi başı gecelik 70 TL verdik biz, Kahvaltı dahil.



Ve Ordu maceramız kısa ama keyifli şekilde sonlanmış oldu. İnsanları çok yardım sever, misafirperver. Sonrasında Samsun'a geçerek bir kaç saat geçirip, uçağın yolunu tuttuk. Sadece Samsun merkezi gezdiğim ve pek beğenmediğim için pek yazı yazasım yok :) Samsun Sahilinden bir kaç fotoğraf ile yazıyı bitireyim.



Not: Karadeniz bence Trabzon'dan başlıyor yahu :) Giresun ve Gümüşhane'yi henüz görmedim ama her anlamda  Karadeniz'de olduğumu Samsun ve Ordu'da hissedemedim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Saraybosna

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi