Elevit Yaylası


Elevit, Çamlıhemşin'e bağlı, 1800 metre yükseklikte olan bir yayla. Çamlıhemşin'e yaklaşık 55 km uzaklıkta. Tipik Karadeniz yayla evlerini görebileceğiniz gibi, maddi durumu iyi olan ailelerin yaptırmış olduğu iki katlı villa görünümlü ev manzaralarını da görmeniz mümkün.Yayla'dan ziyade esasında bir köy Elevit. Yolu asfalt, yaylaya giderken zorlanmıyorsunuz.Gezdiğimiz yaylalar içinde en kalabalık ikinci yaylaydı. (Birincisi Ayder idi) Bayram olması nedeni ile de gelen, giden çoktu yaylaya.





Yayla'da muhtarlık var. O yüzden gezdiğimiz yaylalar içerisinde biraz daha gelişmiş bir köydü Elevit. Köy içerisinde balık veya ızgara yiyebileceğiniz bir restaurant bulunmakta.Çok lüks bir şey beklemeyin, sadece karnınızı doyurabileceğiniz bir mekan.Köyde ayrıca bir kaç tane bakkal da bulunmakta.



Köyün ortasında dağlardan süzülerek gelen bir akarsu bulunmakta.Bizim gittiğimiz gün hava o kadar güzel ve güneşliydi ki ayakkabılarımı çıkarıp, buz gibi suyun içinde takıldım biraz.Zaten yemek öncesi 1 saat kadar serbest zamanımız vardı ekip ile.Herkes ayrı takıldı.Kimisi gitti en tepeye  yaylanın tam olarak panaromik görüntüsünü almak için.Çoğu kişi ise benim gibi suyun içerisinde kalmayı tercih etti. Oturduğum yerden pek  de güzel manzaralar çektim açıkçası.

Elevit'in diğer ismi Yaylaköy.Ama herkes tarafından Elevit olarak biliniyor, kullanılıyor.

Son olarak bu köyde konaklama imkanı da mevcut.Ama günübirlik hatta 1-2 saatliğine vakit geçirilebilecek bir yer olarak düşünebiliriz.

Güzel manzaralar ve de cabası.








Yorumlar

  1. Jaluzileri sonuna kadar indirilmiş dünyadan soyutlanmış bir ofisten yazıyorum. İyi geldi bu fotoğraflar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi

Saraybosna