Çat Yaylası

Yine Çamlıhemşin'e bağlı olan bir yayladan, Çat Yayla'sından gezi yazılarına devam edeyim.


Çat yolu çok kolay hemen Elevit Yaylası sonrası gidilebilecek bir konumda.Çok yüksek olmadığı ve yolu da çok zor olmadığı için yaz ve kış aylarında rahatlıkla çıkılabilecek bir yayla.Yükseklik 1200 metre civarlarında.

Çat'ta gördüğüm kadarı ile pek fazla hane yok.Yalnızca 3-4 ev vardı.Daha sonra yaptığım araştırma ile nüfusun zamanla azaldığını, daha çok hasat zamanlarında uğranılan bir yayla olduğunu öğreniyorum.


Çat'a geldik.Yonca dolu çimenlere doğru çıktığımızda bir köylü amca tarafından uyarılıyoruz
''Basmayın çimlere, Çıkmayın buraya!'' şeklinde bağırışlarıyla ne olduğunu anlamadan tekrar aşağılara doğru inmeye başlıyoruz.Amacımız biraz daha yükseğe çıkıp manzaranın güzelliğini izlemekti ama ters Karadenizli amca sağolsun hayvanlarının otlak alanını çiğnediğimiz için bizi bu zevkten mahrum etti. Biz de alabildiğince yeşilin bin bir tonunu görebildiğimiz açık alana doğru indik. Burada işte biraz oturdum, karşımda tabii ki dağlar.En az 10 adet farklı yeşil tonu yakalayabileceğiniz bir manzara.Yüce dağlar.Çevresinde ses yok, insan yok.Böyle bir 10 dk güzel geçti.Sonra bir grup İnsan geldi çocukları ile beraber.Sanırım gezme amaçlı.Sesleri ile o sessizlik kayboldu. Onlar da 10 dk. durup gittiler.Çünkü yaylada onlar için bir şey yoktu.



Çat tam kafa dinleme yeri.Çadırınız da varsa kur çadırı o güzelim manzaraya karşı.Top mop varsa hatta o düzlükte top oyna, oksijeni  de alabildiğin kadar al.Çek içine, pişman olmayacaksın :)

Ve işte bu manzaralarla Çat Yaylasını da görmüş oldum.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Saraybosna

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi