Sal Yaylası

Sal yaylası Pokut Yaylasının hemen sağ tarafında kalıyor. Hava açıksa çok net olarak görmeniz mümkün.Sağ tarafta hemen patika girişini göreceksiniz. Pokut'ta orman yolunu takip ederek Sal'a yaklaşık 20 - 25 dk'da ulaşmanız mümkün.Yine yürüyüş hızınıza bağlı olarak bu süre değişebilir. Yorucu olmayan güzel bir patika yol ile ulaşabilirsiniz.Ya da araba ile Pokut'a doğru çıkarken göreceğiniz Sal tabelası ile arabayı park ederek 10 dk yürüyüş ile Sal'a geçebilirsiniz.




Sal Yaylası epey ufak bir yayla.Toplasanız 20-30 hane vardır. Biz gittiğimizde epey sis çökmüştü.Ara ara gidiyor, tekrar geliyordu. Bölgeye özgü ahşap evlerin yanı sıra yeni yeni o dokuya pek uymayan ahşap evler de inşa edilmiyor değildi.


Yapılacak pek bir şey yok Sal'da. Zaten turizm açısından da bir etkinlik yok.Konaklama olarak ise bir dönem bir yer açılmış ama sanırım işletilememiş.Bir kaç teyze ile konuştuk, bu sene havaların çok soğuk olmasından şikayetçilerdi. ''Hiç güneş görmedik, hep hastayız kızım.'' dedi.Yapacak bir şey yok.Konu yayla ise bazı şeyler göze alınmalı :) Su problemi olan bir yayla bu arada Sal. Pokut sanırım bu konuda biraz daha iyi.Sisteminizi de kurduysanız, sorun yok.


 1-2 saat ayrılabilecek ufak ve güzel bir yayla olarak aklımda kaldı Sal.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi

Saraybosna