Gito Yaylası

Gezimizde Pokut'tan sonra ikinci favori yayla durağım Gito oldu.


Yine zorlu ve yorucu bir yolculuk sonrasında Gito'dayız. Hemşin üzerinden bu yaylaya ulaşmanız daha kolay. Çamlıhemşin üzerinden ise Çat yaylası istikametinde bu yaylaya ulaşabilirsiniz. Bu yol biraz daha uzun sürecektir.Yaylaya çıkış yolu Pokut'a göre bir nebze daha iyi. Ama Pokut'taki kurallar Gito için de geçerli arkadaşlar.Yaklaşık 2 saat kadar sürüyor Gito'ya çıkış.Yollarda ufak tabelalar var takip ederek Gito'yu bulabilirsiniz.

Gito, Çamlıhemşin'e bağlı, 2100 metre civarlarında yükselen bir yayla. Kito Yaylası esasında adı fakat yaygın olarak Gito kullanılıyor gördüğüm kadarı ile.

Neyse ben size Gito'da beni neyin çektiğini anlatmak istiyorum biraz.Benden yaklaşık bir ay kadar önce bir grup arkadaşım gitmişti bu yaylaya.Paylaştıkları fotoğraflarda aşağıdaki salıncak karesi vardı.Bulutlar içerisinden geçiyormuşcasına havalanan salıncak fotoğrafları ile beni benden almışlardı. İşte ben de buraya gideceğim, o güzel manzaraya karşı uçacağım dedim :) Ve yaptımmmm:)


Gito esasında yerleşim bakımından güzel bir yayla. Evler çok derme çatma değil.Bakımlı sayılabilecek düzeyde.Biz gittiğimizde köy boş gibi  bir şeydi. Çoğu hemen yukarıdaki Ambarlı Yaylası'na çıkmış bir kaç haftalarını orada geçireceklerdi. Yayla'da kalınabilecek tek yer Serhan ve Turgay'ın işlettiği Koçira Pansiyon.Esasında bir dağ evi gördüm ama sanırım aktif olarak kullanılmıyor.Zaten de gerek yok Koçira gibi bir güzellik varken.


Koçira hemen yaylanın en son yamacında bulunan şirin mi şirin, eşsiz manzarası ve güzel salıncağı ile sizi karşılıyor:) Pansiyon diyorum ama esasında sıcak mı sıcak bir ev.Turgay ve Serhan abiler çok şeker İnsanlar. Özellikle Serhan abi Karadenizli olduğunu her anı ile hissettiriyor :) Titiz mi titiz İnsanlar uyarayım şimdiden sizleri, evin bazı kuralları var. Koçira dışardan ufak gibi duruyor esasında ama çatı katı ile birlikte 3, bodrumu da sayarsak 4 katlı ahşap, eski yayla evlerinden. Onarılmış, güzel, orjinaline yakın restore edilmiş ve 6-7 yıldır Gito'da hizmet veriyor. Sanırım kışın da dahil bu yayla evini açıyorlarmış.Ulaşım ise 7-8 saatlik yürüyüş sonrasında oluyormuş. Kar altında bir fotoğrafını gördüm evin.Ev esasında görünmüyordu bile öyle düşünün :)

Odalar güzel, ortak banyo-tuvalet kullanımı mevcut.Bazı odalar kalabalık gruplar düşünülerek oluşturulmuş. Ranzalar filan var.Takriben aynı anda 30 kişi falan kalabilir sanırım pansiyonda.Benim kaldığım odadaki manzaram ise tam olarak aşağıdaki gibiydi. Rüyanın ta kendisi idi esasında yaşadığım anlar.


Gito tam kafa dinleme yeri. 1-2 gün bile olsa gelip, sessizliğin, doğanın içinde kendinle kalmak herkese iyi gelecektir. Farklı gruplarla tanışmak da cabası... Biz kaldığımızda müzik öğretmenliği yapan ve bir kaç haftalığına Gito'ya gelen bir kız vardı mesela. Akşamları gitar çalarak, şarkı söyleyerek farklı havalar kattı.Bir aile geldi 2. gece. Beraber sessiz film oynadık :) Bu arada söylemeden edemeyeceğim evde zaten sürekli şarkılı, türkülü, Karadeniz'i yaşayacağınız ortam var. Ayrıca pansiyon sahipleri ile çevre yerlere, yaylalara, ormanlara ufak yürüyüşler yapabilirsiniz.Sürekli değişen havayı, gelen sisi, dans eden bulutları, şanslıysanız gün batımının keyfine varırsınız daha ne olsun:)


Hah bir de şans sizden yana değilse, gün batımını görememişseniz, gece havaya bakın belki siz de bizim gibi yıldızları görebilirsiniz :)




Bulutların Ülkesine bence artık siz de Merhaba diyin:)





Yorumlar

  1. oh oh gezmenin sonu olmasın! fotoğraflar nefis :)

    YanıtlaSil
  2. Seyhan çok güzel anlatmışsın. Yanlız çıkış yolu Çamlıhemşin'den yani bizim çıktığımız yerden daha kolay. Hemşin tarafının yolu daha bozuk.

    YanıtlaSil
  3. Onu ben yakınlığı nedeni ile demiştim:)

    YanıtlaSil
  4. http://www.gitoyaylasi.com/

    YanıtlaSil
  5. paylaşımın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, ortak tuvaletlerin temizliği nasıl peki ? Kaç tuvalet var? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev gibi dusunurseniz gayet temiz. Yani aslinda orasi cok odali bir ev.

      Sil
    2. Ev gibi dusunurseniz gayet temiz. Yani aslinda orasi cok odali bir ev.

      Sil
  7. Merhaba eylülde 2 kişi gelmeyi düşünüyoruz . Aracımız ile nereye kadar gidebiliriz. Kamp yapmak istiyoruz hazırlıklı gelcez yabani bir hayvanla karsılasma olanagi nedir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arabayla yaylaya ulaşım söz konusu. Çok geçe yani hava karardıktan sonra tırmanmaya kalkmayın bence epey tehlikeli olur. Çünkü yol en son asflat değil, toprak yoldu ve bir tarafı uçurum.

      Sil
    2. yürüyerek gitmek mümkün mü acaba ?

      Sil
    3. Merhaba, tabi mümkün ama sanırım 1 günü bulabilir.

      Sil
  8. peki kamp atmak için uygun ve güvenli bir yer var mıdır ?

    YanıtlaSil

  9. Merhaba sadece bir günüm var ama karar veremiyorum gito mu pokut mu 🙈

    YanıtlaSil
  10. merhabalar, Koçiranın gecelik fiyatı ne kadar bilginiz var mı şimdiden teşekkurler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Saraybosna

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi