Gölcük

Geçen haftalarda bir fotoğraf grubu ile sabahın ilk ışıklarında Gölcük'e gittik.Gölcük Gölü olarak bilinen mesire alanlarının da olduğu Milli Park'a varmamız İstanbul'dan yaklaşık 3,5 saat sürdü.


Sanırım saat 5.30 suları idi Milli Park'a vardığımızda.Hava karanlık, puslu.Bir yandan şimşekler çakıyor, hava epey sıkıntılıydı anlayacağınız.Yağmur ha yağdı ha yağacak. Fotoğraf için biraz havanın aydınlanmasını bekledik. E beklerken bir yandan da yağmur başladı.İyice keyifsiz oldum.Üstümde ne yağmurluk var ne bir şey.Makine için de herhangi bir poşet vs. de getirmemişim. Halbuki havanın ilk aydınlandığı saatlerde süper fotoğraflar yakalayacaktık.Biraz yağmurun dinmesini bekledim.Diğer arkadaşlar çoktan göl kenarına gitmişti.Neyse sonra bir cesaret geldi ve çizileyen yağmura karşı göle doğru yol aldım.


Muhteşem bir görüntü vardı etrafımızda.Gökyüzü bulutlarla ve bir yandan da sislerle kaplıydı.Mükemmel bir manzara karşısında vizöre sarıldım ve en güzel kareleri yakalamaya çalıştım. O saatte bizim gruptan başka kimse yoktu ortalarda.Fotoğraf için de ideal zaman tabii ki.Ortalarda piknik yapan insanlar olunca o manzaranın da tam keyfini yaşayamıyorsun.Yarı çamurlu, yarı ıslak yollarda tüm göl kenarını gezdik.Farklı açılardan fotoğraflar çektik. Sonbahar'ın güzelliğini sararmış ve kızarmış yapraklarla doyasıya yaşadım.Sanırım 2-3 saat göl çevresinde kaldık fotoğraf için.

Tavsiyem bu gibi yerlere çok erke vakitlerde gitmeniz.O sessizliğin, o manzaranın tadı anca öyle çıkarılıyor.






Yorumlar

  1. Takip ettiğim bloglardaki ikinci Gölcük yazısı bugün. Tam zamanı heralde. Bi daha mı gitsem :p Yağmurda bile güzel :)

    YanıtlaSil
  2. Tam zamanı bence:) Sonbahar veya Kışın gitmek lazım buralara manzaranın seyri ve de kafa dinlemek için :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi

Saraybosna