Pier Lotti

Yıllardır İstanbul'da yaşamama rağmen şu meşhur Pier Lotti tepesine hiç gidememiş, bahsedilen manzarayı hiç görememiştim.

Geçtiğimiz hafta sonu o civarlara kadar gelmişken hadi çıkalım bari dedik.

Aman Allahım! O da ne! İnanılmaz bir teleferik kuyruğu.Beklesen anca 45-50 dk'da sana sıra gelir.Biz de ayaklarımıza güvenerek tırmanalım dedik.Bu arada meşhur eyüp mezarlığının tepesinde bu yer.Mezarlıklar arasından yürüyerek 10 dk da o tepeye ulaştık ve hınca hınç dolu Pier Lotti'ye çıkmış olduk.

Açıkçası kalabalık yerlerden hiç hoşlanmadığım için Pier Lotti'nin pek de özel bir yer olduğu fikrini hemen kafamdan uzaklaştırdım.Yerli ve yabancı turistlerin hınca hınç doldurduğu tepede değil oturacak yer bulmak, manzaraya bile şöyle keyifli şekilde bakamıyorsunuz.Boş yer bulabilmek için resmen soteye yatmanız lazım.Manzara'yı ideal olarak izleyebileceğiniz yerlerde ise insanlar resmen kalkmamak üzere oturmuş bulunuyor.


Tavsiyem haftasonu gitmemeniz ya da çok da büyük beklentide olmamanız.İnsan kalabalığı içerisinde o manzaranın en fazla 10 dk cezbedici hali var.

Tekrar o teleferik sırasına girmemek için de dönüş yolunu da yürüyerek tamamladık.Güzel de spor oldu bizim için açıkçası.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi

Saraybosna