Ayvalık-Cunda Adası-Kaz Dağları I.Bölüm

Son zamanlarda gezdiğim, gördüğüm şeyleri anlatmakla başlayayım.

I.BÖLÜM AYVALIK

Bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere bir çok fırsat sitesi var İnternet üzerinde.Siteler sayesinde tatil, gezi, cafe, bar, restoran, konser, mekan indirimleri, müzeler, sergiler vb. bir çok hizmetten uygun fiyata faydalanabiliyorsunuz.Kimi zaman hüsranla sonuçlanabiliyor ama özellikle konfor aramayan, yalnızca yeni yerler görmek isteyenler için tatil ya da geziler adına güzel fırsatlar olduğunu dile getirebilirim.

Bu turu da arkadaşla böyle bir siteden almıştık ve Nisan ayında 2 günlük olan bu geziyi gerçekleştirdik.Kısa kısa ne yaptığımızı ve nereleri gördüğümüzden bahsedeyim.


Ayvalık'ta biraz merkez dışında bulunan yaz aylarında bir çok deniz severin tercih ettiği Sarımsaklı plajına yakın 3 yıldızlı bir otelde kaldık.Dediğim gibi konfor beklemiyordum ve otel de beklediğim gibi çıktı.
Ayvalık'ta tarihi değeri olan, önceden Aghia Yorgi Kilisesi olarak bilinen  Çınarlı Camii'ni gördük ilk olarak. Hafta sonu olduğu için inanılmaz kalabalıktı camii.İbadet edenler ve vaaz veren imam bir yanda, camii'yi gezmeye çalışan biz ve bizim gibi insanlar diğer tarafta.Kimse kimseyi yadırgamadan camii gezisini sonlandırdık.

Ayvalık'ın meşhur tostu dışında bize önerilen sakızlı kurabiyesi ve çeşit çeşit tatlıları oldu.Hemen Camii çıkışından, çarşıya doğru yürüdüğünüzde karşıklı bir kaç fırında bu ürünlerin kokusunu duymanız mümkün.
Güler Tatlıhanesi en meşhur ve gözde olanı.Biz de oradan aldık fakat ne yalan söyliyeyim sakızlı herşeyin hastası olduğum halde bu kurabiyeyi beğenemedim.Aman aman, ağızda müthiş şekilde dağılan bir tadı yoktu.Ama dediğim gibi denemekten de zarar çıkmaz :) Tatlılar için zaman ve karnımızda da yer yoktu.O yüzden almadık.Belki bir sonraki gidişimizde deneyebiliriz :)

Bunların dışında Merkez'de çok kalmadık.Zaten ufak bir çarşı ve deniz kenarındaki kafeler dışında bir yer yok.Mekan yazlık olduğu için yapabileceğiniz şeyler sınırlı.

Akşam saatlerine doğru ise körfezin koylarını kuşbakışı seyredebileceğiniz Şeytan Sofrası'na çıktık.Şeytan'ın ayak izi olduğu rivayet edilen izi görüp, manzaranın keyfini, çektiğimiz fotoraflarla çıkardık.Bu arada Nisan ayında inanılmaz rüzgarlı idi.Uçmamak için kendimizi zor tuttuğumuzu söyleyebilirim.

Manzara ise aşağıda her şeyi anlatıyor;

Yorumlar

  1. Dreamtime fikirlerin ve görüşlerin önemli benim için ancak gezdiğiniz yerlerdeki fiyatları bizlerle paylaşmanız en büyük temennimiz.Bunu piyasa araştırması olarak değil isim vererek kaldığınız otel yemek yediğiniz lokanta veya yöreye özgü hediyelikler vs benim için seyahat izlenimleri kadar değerlidir.Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi

Saraybosna