Ayvalık-Cunda Adası-Kaz Dağları III.Bölüm

III. BÖLÜM KAZDAĞLARI

Kazdağları, Ege ve Marmara Bölgesini birbirinden ayıran, Çanakkale ve Balıkesir sınırları içerisinde olan Biga Yarımadasının en yüksek dağıdır.1993'te Milli Park olarak kabul edilmiştir ve Dünya'da Alpler'den sonra en fazla oksijen üreten dağlar olarak bilinir.


Gezimiz Kazdağları girişinde bulunan Tahtakuşlar Köyündeki Etnografya müzesi ile başladı.Kurucusu Ali Bey'den  müzenin geçmişi, ne amaçla kurulduğu ve içerisinde yer alan objelerin öykülerini dinleyebilirsiniz.Çok fazla obje var yalnız, tek tek incelemeye kalksanız epey bir vaktinizi alır.


Müze gezisi sonrası Zeus Altarı'na çıkarak tüm Ege Denizi'ni kuşbakışı izledik.Muhteşem bir manzara vardı.Yaklaşık 20-25 dk yokuş çıkarak buraya ulaşabilirsiniz.

Sonra çok beğendiğim ve gerçekten ''Keşke burada bir ev'im olsaydı.'' dediğim Adatepe Köy'üne doğru yol aldık.Zaten Zeus Altarı köy girişinde yürüme mesafesi ile köy merkezine ulaşabilirsiniz.Aşağıda göreceğiniz üzere çok hoş taş evleri var.Meşhur olarak kabul edilen bir çok dizi bu köy'de çekiliyormuş.Bu nedenle köyün de gelir kaynağı İstanbul'dan gelenlerin yediği yemekler, satın aldıkları incik, boncuklar veya doğal bitkiler, otlar.



Köylü'den de aldığımız bilgiye göre İstanbul'dan özellikle maddi durumu iyi olan insanlar buradaki taş evlerden satın alarak bir nevi yazlık amaçlı kullanıyormuş.Tabi içini de bir güzel restore ettirerek.Köy'ün yüksek yerlerine doğru çıkarken hayvan besleyen bir kaç köy evi de gördük.İnsan oradaki yaşama da imrenmiyor değil ama uzun süreli de olunca sıkılmanız olası bir durum.

Köy meydanında bir kaç yemek yiyebileceğiniz yer mevcut.Ama birbirinden ayırt etmek ne mümkün! Hepsi ortaya sandalye ve masa atmış ve kendilerince çizgi çizmişler, ''şurası bizim dükkan, burası karşı tarafın'' diyerek :)


Dönüşte de 2. büyük köyü Yeşilyurt Köy'üne gittik.Karadağlar dizisi mi ne burada da çekiliyormuş.Fakat Adatepe'de baya gezdiğimiz ve de yorulduğumuz için Yeşilyurt'u gezmedik.Açıkçası çok da gezilecek bir tarafı yoktu.Bu Köy biraz daha kalabalık, daha çok pansiyon, butik otel'in faaliyet gösterdiği bir yer.Yani biraz daha popüler olmuş bir köy.Adatepe her şeyi ile bin basar bence :)

Son olarak Çanakkale üzerinden eve dönüş yolu'na koyulmak için hazırlandık.Herkese tavsiyemdir.Güzel ülkemizi gezelim, görelim :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi

Saraybosna