49, Çukurcuma

Mekan'ın ismini Pegasus Uçak'larında, koltuk önlerinde bulunan Pegasus Dergisi'ndeki ''Mekanlar'' bölümünde ''Kahvesi ile ünlü yerler'' adlı yazı başlığı altında görmüştüm.

Mekan Cihangir'de ve de Dünya'da bir çok gezi&seyahat dergisine konu olmuş bir yer imiş.Merakımı gidermek adına aylardır ertelediğim bu kafe'ye geçen haftalarda gitme şansına nail oldum.

Çok basit bir şekilde tarif edersem, Melekler kahvesinin olduğu sokaktan aşağıya doğru indiğinizde sola doğru devam edeceksiniz ve zaten yol üzerinde ufak mekanı bulacaksınız.


Mekan iki katlı esasında fakat üst kat yerine alt katta oturmayı tercih ettik.Dışarıya doğru sokak manzaralı bir kaç masa dışında iç tarafta 3-4 masa var ve mekan ufak olduğu için biraz sıkışıklık oluşmuş.

Mekan'ın sıcak ve sevimli bir ambiyansı var.Belki akşam saatlerinde daha güzel oluyordur bilemiyorum.Çok sıcak bir gün olduğu için kahve yerine soğuk bir şeyler tüketmeyi tercih ettik.Ama dip not düşelim.Kahvesinin yanında değişik ve çeşitli pizzaları ile meşhur bir yer.Aklınızda bulunsun pizza severlerin mutlaka buraya uğraması gerekiyor.



Görüntüsü gayet güzeldi ben de artık bir daha ki gidişimde deneyeceğim :)



Cihangir'de bu tarz kafe oldukça var.Zamanımız ve de yolumuz Taksim-Beyoğlu civarına düştükçe keşfetmeye devam edeceğiz :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi

Saraybosna