Kayıtlar

Haziran, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Aklım Urla'da Kaldı...

Resim
Çok değil iki sene önce bir arkadaşım İzmir gezisi sonrası Urla'dan bahsetmişti. ''Seyhan, o kadar yer gezdim.Özellikle İzmir'de gitmediğim yer kalmadı bu gezi sırasında ama Urla diye bir yer var.Mutlaka gitmelisin.Hayatımda bu kadar şirin ve aklımın kaldığı bir yer görmedim'' şeklinde ki tavsiyesi üzerine aklımın bir köşesine not etmiştim.İzmir'e gidersem, Urla'ya gitmeden İstanbul'a dönmeyeceğim diye kendi kendime sözümü vermiştim. Urla'ya günübirlik gidip gelmek mümkün.Ama şöyle yaya yaya gezelim diyorsanız bir gün de kalınabilir.O sakinliğin, o denizin tadını çıkarmak için değer.İzmir'e 38 km uzaklıkta. Urla ufak bir yer.Gezebildiğim yerler Urla çarşısı, antika pazarının kurulduğu eski yerleşim yerleri, Urla iskelesi civarı ve denize girilen menteş plajı oldu. Huzurun, samimi insanlarıyla buluştuğu nokta burası.Haftanın bir günü sadece otların satıldığı pazar kuruluyormuş mesela.Antika pazarında çok güzel şeyler vardı.El

Red Kit istanbul'da!

Resim
Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde 10 Mayıs'tan beri sergilenen Red Kit sergisindeydik geçtiğimiz hafta. Malum çocukluğumuzda çizgi filmlerini izleyip, çizgi romanlarını okuyarak büyüdük onlarla.Daltonlar, Düldül, Yalnız kovboy eşliğinde geçmiş çocukluğumuz.Sergiyi gezerken çocukluğuma döndüm resmen.Gölgesinden daha hızlı silah çekiş sahneleri hala aklımızdadır :) Sergi çok başarılı.Canlandırmalar, red kit hakkında bilgiler, orjinal çizgi roman basımları ve daha niceleri Taksim, Galata Meydanında bulunan Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde ver ziyaretçilerini 17 Haziran'a kadar bekliyor Red kit. *Not; Giriş ücretsiz.

Bluesky gerçeği

Resim
Çeşme dondurma çeşitleri ile meşhur.Özellikle sakızlı dondurması inanılmaz bir lezzet.Tabi İstanbul'da hakikisini yemek zor. Alaçatı gezimiz sırasında Hem Alaçatı'da hem de Ilıca'a Bluesky çeşidini deneyelim dedik.Rengi gördüğünüz gibi mavi.Tadı ise vanilya-kahve aroması karşımı.Çeşitli meyvelerden yapılıyormuş donruma, tam içeriğini söylemediler.Ama Çeşme'ye özgü olduğunu bilmenizde fayda var. Olur da yolunuz Çeşme taraflarına düşerse özellikle Bluesky çeşidini tavsiye ederim.Muhteşem bir şey! Veli Usta bunun için biçilmiş kaftan, tavsiye edilir.

Alaçatı'nın Ardından

Resim
Nereden baksanız 2 yıldır İzmir'e gitmek istiyorum ama önüme sürekli türlü engeller çıkıyor.Arkadaşım gaza getirip, uçak bileti almasa uzun süre de gidemeyecektim sanırım. Daha önce İzmir'e bir kez gitmiş ve çok da gezmemiş biri olarak şunu söyleyebilirim bu gezimden inanılmaz zevk aldım hatta İzmir'de yaşama düşüncesi bile blirdi ara ara :) Alaçatı'dan itibaren nereleri gezdiğimi anlatayım tek tek. Cumartesi sabah Havaalanı'ndan direkt olarak Alaçatı'ya geçtik.Biz kendi arabımızla gittiğimiz için kolay oldu tabii.Ama öbür türlü kendi imkanları ile gidiş öğrendiğim kadarı ile şöyle oluyor.Havaalanından belediye otobüsü ile veya havaş ile merkeze gidiyorsunuz.Merkez'den üçyol mevkiine minibüsle, ordan da garajlardan Alaçatı'ya geçiyorsunuz.Bu durumda ulaşım masrafı 30-40 tl civarında bir şey oluyor.Kalabalık bir grupsanız Alaçatı-Havaalanı arası anlaşmalı firmalar da var.140 tl'ye götürüyor.Kişi başı daha makul fiyata geliyor böyle olunca.