Bol Norveç'li İskandinavya Rotası Maliyeti

Evet bir yıldır planladığım, hayalini kurduğum, üniversite sınavı gibi maliyet çalıştığım İskandinavya rotam nihayet oturdu ve güncel maliyetler de sonunda çıktı. Yola tek başıma çıkma planları yapıyorken 3 arkadaşımın daha katılmak istemesi ile gezi bir anda Norveç odaklı olmuştu. Fakat geçen ay dört kişiden, 3 kişiye düşünce maliyetlerde hafif bir oynama olmadı değil. Neyse 3 iyidir, 4 idealdir İskandinavya için diyelim:)


Fotoğraf: Natali Erikkson

En sağda bulunan kolon kişi başı birim maliyetleridir. Gördüğünüz gibi ana ulaşım, ara ulaşım, konaklamalar dahildir. Bu maliyete henüz müze ve yiyecek-içecek ve de otoyol harcamalarını dahil edemedik. Onu da oraya gidince artık halledeceğiz ama ön gördüğüm bütçe her şey dahil 2.500 TL. Açıkçası yemek çok arayan biri değilim gezerken. 2 öğün takılsam olur. Yeter ki doğada kaybolalım :)

Bu arada eşdeğer rotayı içeren paket turların fiyatları yeme-içme ve müzeler hariç 5500 TL civarlarında. Artık siz düşünün. Belki çok koşturmalı bir plan, belki çok yorulacağız ama kesinlikle değeceğini düşünüyorum.

Not: Elbet daha ucuza getirilebilir ama bu bizim standardlarımızı içeren bir plandır. Yani çadırda kalarak, couchsurfing kullanarak ya da otostop kullanarak maliyetler elbet düşürülebilir.

Bir de dönünce maliyetleri yazarım. Bakalım ne kadar şaşmış.
Ay çok heyecanlıyım :)



Yorumlar

  1. Bergen'den katıldığımız Norway in a Nutshell turu hala belleklerimizde. Size de iyi tatiller!

    YanıtlaSil
  2. hesaplarıma göre dönmüş olmanız gerek! Benim de ocak planlarım arasında gezinizin detaylarını heyecanla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. 2 ay önce bisiklet kazası geçirdiğim için bu da dahil iki gezim de iptal oldu ve gidemedim :( Ama benimle beraber gidecek olan 2 arkadaşım gidip, geldi. Sorularınız varsa yardımcı olurum. Planımıza sadık kaldı, her şeyi yaptılar çünkü :)

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun umarım iyileşirsiniz hemen, plan da harikaymış yazık olmuş. Ben henüz planlama aşamasındayım ama eğer gidipte keşke şöyle yapsaydık dedikleri önceden planlayamadıkları bir şey bir durum olmuş mu? ya da burası kenarda köşede kalmış ama çok güzel yer dedikleri?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana mail atabilir misiniz? oradan yazışalım :)

      Sil
  4. Merhaba, iskandinavya tur paketlerine bakıp, fiyatları görünce 2 arkadaş bireysel bir planlama ile çok daha ekonomik gezebileceğimizi fark ettim. Ancak, planlamayı et etkin nasıl yapmalı ? Bu önemli bir konu gördüğüm kadarıyla. Uçak bileti almakla iş bitmiyor. Konaklama, yeme-içme gibi konularda nasıl bir yol izlemeli acaba ? Hostelleri her kentte bulabilmek mümkünmüdür ? iskandinavya geniş bir coğrafya olduğu için 10 günlük bir sürede nasıl hareket etmeli acaba ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      İskandinavya denilince çok geniş bir coğrafyadan bahsediyoruz. 10 gününüz varsa ne yapacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Belki Norveç-İsveç-Finlandiya-Danimarka'nın başkentlerini 2şer gün gezerek 10 günü tamamlayabilirsiniz. Onun dışında bir ülkeye odaklanarak hem doğa, hem tarih, hem şehir gezisi de yapabilirsiniz. Tercih sizin. Araba her zaman uygun seçenek olmayabilir. Özellikle ülkeler arası seyahat edecekseniz, iyice araştırmanız gerekir. Mesela ben Norveç'te araba kiraladım 5 gün. Otoyol masrafları inanılmaz fazla. 2 kişi için sanırım 500 TL gibi bir rakam gelmesini bekliyorum misal :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Saraybosna

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi