Trabzon Güncesi 3. Bölüm Lezzetler
Geldik en güzel kısma. Yemek yemek!!! Trabzon'a gitmişken olmazsa olmazları sıralayalım madem :) 1-Trabzon simidi; Her köşe başında camekanlı arabada görebileceğiniz gibi, bilimum fırınlarda, pastanelerde satılan leziz bir tat.Bildiğimiz simitlere pek benzemiyor.Görünüşü sanki pişmemiş gibi ama yediğiniz zaman o çıtır çıtır oluşunu, tazeliğini ve lezzetini tadacaksınız.Bu arada isterseniz bu simidi gecenin köründe alın( sabah fırından çıkmış olduğunu düşünürsek) yine taze, yine çıtır çıtır.Evde tost makinesi kullanarak ısıtıp, tekrar çıtır hale gelmesi mümkünmüş.Fiyatı da çok uygun ama toplu aldığımız için adet olarak şu an kaç lira ödedik hatırlamıyorum.Her saat gideri var:) 2-Kuymak; Kuymak zaten bizim evde her zaman yediğimiz bir yemek.Sadece özel peyniri ile değil de annem bildiğimiz kaşar peyniri veya sünme peynir dediği tel peynirden yapıyor. Kuymak için herhangi bir adres vermeyeceğim.Trabzon'da her yerde yemeniz mümkün. 3-Kaygana; Bu da bizim evde sürekli